Seiko

Våra kunder tror ofta att klockor från Seiko, som är så välkända för den framträdande teknologin och de exklusiva modellerna, ska vara alltför dyra. Det är vanligt att tänka att lyxklockor garanterat kostar en mindre förmögenhet. Detta motbevisar Seiko. Klockorna från Seiko har i allra högsta grad gjort sig förtjänta av att bli erkända som det bästa valet när det gäller ”lyxklockor man har råd med”. Här går kvalitet, teknologi och design helt enkelt upp i en högre enhet.

Auktoriserad återförsäljare av Seiko-klockor

Designerklockor.se är särskilt utvalta som auktoriserad online-återförsäljare av Seiko-klockor i Sverige. För dig som kund betyder det att ett köp hos oss alltid inkluderar: ett stämplat garantibevis för din Seiko-klocka, en exklusiv och vacker presentask samt tillgång till vår landstäckande reklamationsservice som gäller i alla fysiska Seiko-butiker i Sverige. Vi köper våra produkter direkt från den svenska distributören Optura, det garanterar dig äkta vara och det medföljer naturligtvis originalförpackning samt ett stämplat garantibevis.

Se vårt stora urval av klockor från Seiko

Seiko-klockor har över 100 års erfarenhet när det kommer till design och teknologi. Företaget Seiko har blivit känt som en föregångare inom sitt fält genom att bland annat ha skapat klockor som Kvarts-klockor, Kinetiska klockor, Termiska kinetiska klockor och Spring Drive-urverket.

Se vårt stora urval av klockor från Seiko – eller lär dig mer om klockornas historia och design längst ner på sidan.

Historien om Seiko klockor

Så tidigt som 1881 öppnade en man vid namn Kintaro Hattori ett urmakeri i Tokyo. Denna man skulle senare bli känd som Japans ”Kung av klockor”. Han etablerade en organisation för modern produktion av klockor i Japan. Klockmärket kallades Seikosha. Butiken är den direkta ”anfadern” till det nuvarande företaget Seiko i Tokyo – moderföretag till det amerikanska Seiko-företaget.

När Hattori hörde att en fabriksbyggnad nära hans hemstad stod tom valde han att köpa den, och det dröjde inte länge innan han anställde tio medarbetare. Två månader efter fabrikens öppnande producerades det första dussinet Seiko väggklockor.

Till en början var det bara väggklockor som producerades i fabriken, men 1895 startade produktionen av Seiko fickur. Härefter följde väckarklockor 1899 och bordsklockor samt klockor med musik 1902.

Seiko armbandsur

År 1912 började Hattori överväga en produktion av japanska armbandsur. Året därpå började hans företag därför arbeta på det första Seikosha-armbandsuret.

Det var det första armbandsuret som någonsin hade producerats i Japan. Armbandsuren såldes under namnet ”Laurel”. Först 1924, när företaget hade funnits i 43 år, började man sälja armbandsuren under namnet ”Seiko”, så som vi känner till varumärket idag. År 1956 producerade Seiko det första armbandsuret som gjorts i Japan som kunde dra upp sig självt.

Seiko klockor: Världens första exakta klockor

År 1964 introducerade Seiko världens första kvarts-kronometer. Seiko blev därigenom officiella tidtagare vid de Olympiska sommarspelen i Tokyo. Seiko har haft äran att fungera som officiella tidtagare på många olika idrottstävlingar.

År 1968 introducerade Seiko den första kvarts-väggklockan. Året därpå, 1969, introducerade de sedan det första kvarts-armbandsuret.

Samma år började Tiffany & Co. sälja Seiko Astron 35QS, som var gjort i 18 karat guld.

Moderna Seiko-klockor

Sedan dess har det skett många moderna utvecklingar av klockor runtom i världen. Även om tiderna har förändrats har Seiko alltid fortsatt vara med i det ledande fältet inom branschen.

Under de följande åren introducerade Seiko många klockor som världen aldrig tidigare hade sett maken till. Häribland den första multifunktionella klockan och den första LCD-kvarts-klockan med 6-siffrig digital display.

Kinetiska Seiko-klockor

År 1929 presenterade Seiko världens första kinetiska klocka. Denna klocka kan man lugnt kalla miljömedveten. Det kinetiska urverket i kinetiska Seiko-klockor drivs utan batteri. Klockorna drivs istället av armrörelser när man har på sig klockan.

Man kan ladda upp klockan att gå i 4 timmar bara genom 20 sekunders rörelse. De nyare modellerna kan till och med tala om hur mycket energi det är kvar, så att du inte ska bli utan ström.

År 1998 introducerades nästa klock-teknologi från Seiko. Denna kallade de ”thermal kinetic watch”. Termalkinetisk energi använder mirakulöst nog värmen från din kropp för att driva urverket.

Mekaniska klockor från Seiko

Senaste nyheten inom Seiko-teknologi sluter cirkeln. Detta är nämligen ett mekaniskt urverk. Mekaniska klockor drivs genom att man drar upp en fjäder inne i klockan.

Mekaniska klockor skiljer sig från andra former av urverk. Detta beror på att de bara använder mekaniska delar för att fungera. Det speciella med Seikos nyaste mekaniska urverk är dock att klockan kan gå i 40 timmar efter en enda dragning på uppdragningsskruven. De kallar detta urverk för Seiko Spring Drive.

Seiko Spring Drive

Den första Spring Drive-klockan introducerades av Seiko 1999. Den karaktäriseras av att ge mer energi och av att ha en mjukare gång än konkurrenterna. Det vill säga att klockans visare rör sig nästan helt steglöst. Urverket som sitter i dessa Seiko Spring Drive-klockor heter ”Spron 510”. Detta urverk ser till att visarna rör sig med 8 steg i sekunden, vilket ger den mycket mjuka gången på visarna. Seiko kallar denna teknologi för ”Tidens sanna natur”.

Seiko klockor och kollektioner

Deras produktlinje av teknologiska klockor inkluderar bland annat:

Seiko Kinetic Perpetual
Seiko Chronograph (Kronograf)
Seiko Kinetic Auto Relay
Seiko Analog Digital
Seiko Flight computer
Seiko Perpetual Calender (Evighetskalender)

Varför välja en klocka från Seiko?

Klockor är klassiska! De är en viktig del av varje garderob, men de ska också signalera stil och funktionalitet för den som bär klockan. Seiko-klockor har genom åren alltid varit extremt populära klockor – både som present till den man tycker om och för att skämma bort sig själv. De flesta Seiko-klockorna är designade för att vara vattentäta.

Hjälp att välja din Seiko-klocka

När du ska välja en Seiko-klocka finns det olika frågor som kan hjälpa dig att välja.

Vilken sorts urverk föredrar du? Mekaniskt, automatiskt, digitalt, kinetiskt driven klocka. Vilket material ska klockarmbandet vara? Stål, guld, silver, titan, gummi/plast. Vilken färg på urtavlan skulle du vilja ha? Vilket material ska själva klockan vara? Stål, guld, silver, TICN eller titanklocka? Ska klockan vara vattentät och i så fall ner till vilket djup? Vad får din klocka kosta?

När du väl har fått en inblick i de olika likheterna och skillnaderna som de många Seiko-klockorna har kan du börja välja din Seiko-klocka.

Sida

We found 53 products

Sida

We found 53 products